1.výstava

01.10.2012 21:30

Tak a máme úspešne po 1.výstave:)

 

...večer pred výstavou sme Chicu okupkali, učesali a ráno nasadli do auta smer Moravskoslezská národna výstava psov, ktorá sa konala na výstavisku v Brne.

Hneď ako sme sa zložili ku kruhu 8, v ktorom sme mali byť posudzovaní ako plemeno Papillon, šli sme si odskúšať chôdzu  na výstavnom vodítku v kruhu. Veľa psíkov si ju skúšalo s nami tak sme všetci pekne chodili do kruhu. ...vynadali sme jednej pani čo sa vyžívala v tom ako chce jej psík hopkať na Chice a vyhodili sme pamlsky čo boli po koberci mimo kruh ( bolo mi povedané, že občas také svinstvá robia poniektorí - rozhádzaním pamlskov ) !!! Potom sme si predcvičili postoj a zbadali sme našu chovateľku p. Hanesovú. Išli sme sa zvítať, ale Chica to nejak nepochopila a vycerila zúbky, ktoré však nemala potom nejak chuť ukazovať svetu. Tak si ju zobrala do parády p.Marcela a po hodinke skrotla a pochopila, že zuby sa majú krásne ukazovať a nie ceriť. Po tejto náročnej hodinke si Chica zdriemla v petboxe a o cca 2 hodinky prišla naša premiéra. Našim rozhodcom bol pán Guniš zo Slovenska. Celé jeho posudzovanie sme pozorovali..takže Chicy rovno šla na stôl, kde sa pozreli zuby, potom do kruhu chôdza a do postoja. Odniesli sme si krásny posudok a ocenenie: VN1.

 

...posudok znel: mladá temperamentná fena, dobre vsadený krk, chrup vo vývoji, dobre uhlené končatiny, pravidelný krok

 

Týmto ďakujem handlerovi Jurajovi Steviarovi za základy výstavnej poslušnosti a našej chovateľke Marcele Hanesovej za dril na zuby ! :)))