Chic v triede mladých na Duo Nitradog 2013 a ŠKV Lužianky

10.03.2013 09:35

Chic Lady má už za sebou svoju prezentáciu v triede mladých :)

 

Prvýkrát sa predviedla v tejto triede dňa 23.2.2013 na výstave Duo Nitradog, ktorá sa konala v Nitre. Plemeno Papillon posudzoval v tento deň Guniš Miroslav (SK). Do triedy mladých nastúpila okrem Chic aj jej rovesníčka Annushka z Chs Noblesse Charm.

Keďže pani handlerka nespala dve noci kvôli zdravotným problémom Kami (mazlík v našej rodine) tak aj to predvedenie sa na tom odrazilo:(  Chikitka ukázala zúbky pánu rozhodcovi a hneď potom sa mala predviesť v chôdzi v kruhu. Kým sa handlerka spamätala tak bolo aj po kolečku v kruhu, ktoré sme ako tak zvládli. Potom nasledoval postoj na zemi, ktorý si pán Guniš detailne hodnotil. Chic bola v postoji "S oporou", v ktorom nevedela dlho obstát, tak sa vykrúcala. Pán rozhodca nás upozornil, že stojí nakrivo. Následne nato sme dostali posudok so známkou V2, v ktorom nám bolo vytknuté len predvedenie súvisiace s postojom.

 

O pár týždňov sa konala Špeciálna klubová výstava čiváv a papillonov v Lužiankach. Nechceli sme si nechať ujsť túto výstavnú udalosť a to kvôli milému stretnutiu s kamarátmi: Lenkou s Rubym (Chs Krásny motýl), Dominikou s Nickom (Chs Dejvické Kvítko) a Dianou s Galim (Chs Camilla Atlair) a tiež aj kvôli veľkému počtu prihlásených papillonov (1 Phaléne, 58 Papillonov).

Rozhodkyňou, ktorá nás mala posudzovať bola Ing.Alena Košťálová (CZ). Chic nastúpila do triedy mladých spolu s ďalšími dvoma sučkami: Annushkou z Chs Noblesse Charm a Ines my love dimetrodon z Chs De Pompadour. Keďže celá tá priateľská atmosféra čo panovala na výstave na nás posôbila len a len pozitívne,  tak si handlerka aj Chica samotné vystavovanie nesmierne užívali. Po predvedení v chôdzi, výstavnom postoji (predviedli sme postoj "Free-Voľný") a na stole, ostala vo výstavnom kruhu len Chicitka a Annushka, tretia fenečka odišla so známkou VD. Keďže pani rozhodkyňa sa nevedela rozhodnúť komu udelí V1, CAJC,  tak si nás dala ešte raz predviesť v chôdzi a výstavnom postoji. Nakoniec po dlhom rozhodovaní sme dostali známku V2 so slovami, že Chic Lady nie je až tak skúsená sučka ako Annushka, ale nemá čo Chice vytknúť  a veľmi  vychválila výstavne predvedenie Chicy.

 

Tieto dve výstavy už v triede mladých boli pre nás s Chic veľkou skúsenosťou a už teraz sa tešíme na ďalšie výstavy !

 

Zároveň ďakujeme: Monike Setnickej za grooming, Lenke Pastorkovej za šampónik Lady Bel z jej eshopu, Dominike Vlčkovej sa odvoz, priateľovi Diany Klimovej za krásne fotografie, Lenke Adámkovej za natočenie/spracovanie videa a tiež našej chovateľke Marcele Hanesovej :)

 

 

foto: https://fenixka.rajce.idnes.cz/Klubova_vystava_Luzianky/ 

video: www.youtube.com/watch?v=lWZLn2-PciA