26.1.2013 Medzinárodná výstava psov Trenčín

27.01.2013 12:34

V poslednú januárovú zimnú sobotu sme sa zúčastnili s Chicy Medzinárodnej výstavy psov  v Trenčíne. Vyrazili sme tam spolu s našimi priateľmi Katkou s Chillim, Stankou s Raisin a Ajrin, Lenkou s Eliškou, Majkou s Kenym a našou pani chovateľkou pani Hanesovou a snažili sa užiť si výstavný deň!

Skoro ráno sme vyrazili smer Trenčín v sprievode môjho priateľa s Kami, ktorá už vnímala celú výstavu v pohode :)

Hneď ako sme vošli do areálu výstaviska EXPO CENTER namierili sme si to do haly, kde sme mali náš kruh. Vo veľkej kope vystavujúcich ľudí sme našli Stanku s Lenkou a zložili sa pri nich. Bola som prekvapená do akého malého priestoru sa zmestí toľko psov !? Veď len v našom kruhu čakalo pána rozhodcu 96 psov na posúdenie v ten deň. Po tom čo sme sa našli navzájom aj s Katkou a našou pani chovateľkou, sme si s opičkou vyskúšali chôdzu na výstavnom vodítku v kruhu a postoj na zemi aj posudzovacom stole.

Nechcelo sa nám čakať v tej veľkej kope ľudí na posudzovanie tak sme sa vybrali s Katkou, Stankou a Lenkou do haly kde sa konali ukážky agility. Kami ihneď ožila a tak sme si pár krát zabehali, zatiaľ čo Chica kradla hračku Adelkinej Jamie. Po príjemne strávenej hodinke na ukážkach agility sme sa vrátili do výstavnej haly a čakali sme kým príde náš čas. Teda sme sa načakali :( Pánu rozhodcovi trvalo posudzovanie veľmi dlho, čo evidentne liezlo aj Kami na nervy a tak sa zježila a vletela do kruhu pudlov a štekala o dušu. Rýchlo sme ju spacifikovali a vysvetlili jej, že musíme žial čakať. Po veľmi dlhom čase sme sa konečne dostali narad...

Chic Lady sa predviedla poslednýkrát v triede dorastu ešte spolu s jednou sučkou ( FATIMA LAUGARICIO-GOLD HEART, nar.18.6.2012 ). Našim rozhodcom bol tentokrát pán Jaroslav Matyáš zo Slovenska. Do kruhu sme vošli, predviedli sme chôdzu v kruhu, počas ktorej nás neustále atakovala (neviem nájsť vhodnejšie slovo ) sučka pred nami. Po jednom kolečku chôdze sme išli na posudzovací stôl, najprv konkurentka a potom my. Chicy ukázala krásne zúbky pánu rozhodcovi a potom som ju postavila trošku s počiatočnou ťažkosťou do výstavného postoja.

Bola som na ňu pyšná ako zvládla predvedenie v kruhu bez akéhokoľvek náznaku agresivity a aj pozretie zúbkov a postoj. Aj napriek tomu sme si prvýkrát odniesli v triede dorastu ocenenie N t.j. nádejná :(

Keďže do Trenčína sme šli s tým, že ide len o tréning, nič si z tohto ocenenia nerobíme a už teraz sa tešíme do triedy mladých v Nitre a Lužiankach!

 

foto na: pudlisok.rajce.idnes.cz/2013_01_26-WINTESHOW_Trencin